Vi har en ny trappa till dig


Professionell service inom trapprenovering

Allmänt om trappor

Trappor ingår under begreppet kommunikationsutrymme och är till hjälp för att utjämna nivåskillnader och att personer ska kunna förflytta sig säkert och barnolycksfall begrän-sas. Det finns även krav på att transport med sjukbår ska kunna ske från varje enskild bostadslägenhet (BFS 2008:6). Kraven är funktionskrav men  BBR återfinns även ett antal detaljkrav gällande fri höjd mm. Förutom de direkta kraven finns ett antal råd och amvisningar som bör beaktas.
Råd och anvisningar i denna handledning är hämtade från
Vill Du dessutom kunna tala direkt med den som ritar och tillverkar din nya trappa? Skanör Snickeri skapar snygga, säkra och prisvärda inomhustrappor sedan många år tillbaka. Utöver trätrappor med tillbehör som räcken och handledare tillverkar vi lösa steg, fönsterbänkar, köksbänkar och liknande inomhussnickerier. Vårt hantverkskunnande i kombination med modern teknik och hållbarhet som ledstjärna gör din trätrappa till en möbel utöver det vanliga. Vi säljer också spiraltrappor, lofttrappor och spartrappor.
Det är detaljer som avgör totalupplevelse
Blandar tradition med färska influenser och en hemtrevlig atmosfär

Våra råvaror

Vi litar bara på leverantörer som levererar högkvalitativa, hållbara och miljövänliga produkter.
Boris Poscic, Försäljning

Vi kan renovera din gamla trappa

Vi erbjuder trapprenovering till riktigt bra priser.
Välkommen att boka ett kostnadsfritt möte så hjälper vi dig renovera din trappa.

I samband med andra förändringar i huset blir det ofta tydligt att det är dags att byta ut trappan.

Ibland kan det vara en större ombyggnation som ligger bakom, men ibland kan det vara så enkelt att man skulle vilja byta inredningsstil.

I de flesta fall är det lika enkelt att byta trappa som att byta luckor i köket.

Vi kan hjälpa dig att utforma din trappa så som du vill ha den.

Alltid det bästa material


Stor sortiment av eleganta och funktionella trappor.

Funktionskrav och mått på trappor

Krav på utformning för trappor
Dimensionerande mått för trappor är vanligtvis anpassat för en vuxen person och ska vara tillräcklig för att personen stoppas av räcket. Samtidigt skall trappen vara en säker kommunikationsvägg för barn vilket ställer krav på öppningar, klätterbarhet mm för räcken.
Trappor ska utformas så att risken för olyckor begränsas och kommunikation mellan ni-våskillnader underlättas. Det ställer ett antal krav på trappans mått och dess omgivning.

Vägledning vid projektering
Steghöjden anpassas till våningshöjden och med jämn steghöjd. Lämplig steghöjd är 170-210 mm. Stegdjupet rekommenderas vara minst 250 mm i gånglinjen. Nedan pre-senteras en tabell som visar totala yttermåttet för olika trapptyper.

Vangstycken, socklar, räcken, ledstänger, stolpar och dylikt bör inte på någon sida inkräkta mer än högst 100 mm på trapploppens bredd. Avståndet mellan begräns-ningsväggarna och trapploppens sidor bör vara högst 50 mm. (BBR 8:232)


Enligt HusAMA kan steg luta 1 mm på ett stegljup (250 mm). Detta kan höja/sänka en trappa ca 15 mm.

Boka tid

Vill du kunna tala direkt med den som ritar och tillverkar din nya trappa?

List o Trapp

List o Trapp är det flexibla snickeriet med dem stora möjligheter samt en kunskap och maskinpark som passar både den lilla kunden samt det stora projektet

ADRESS

  • List o Trapp
  • Tel 010-15 50 130
  • Järnyxegatan 3, 213 75 Malmö

KONTAKT

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

www.listotrapp.se